Aardbeientaart

Gebak, Nagerecht, 6 personen, Hollands.
Bereiding: 60 minuten,

Laatst aangepast: 21-06-2006 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 6 plakjes bladerdeeg
  • boter om in te vetten
  • 200 ml slagroom
  • 125 gr mascarpone
  • 2 el marasquin/aardbeienlikeur
  • 1 kg aardbeien
  • poedersuiker

Bereiden

Verwarm de oven op 200 gr.C. Laat de bladerdeegplakjes ontdooien. Vet de bakvorm licht in, bekleed hem met het deeg en prik de deegbodem hier en daar in met een vork. Leg een stuk bakpapier op het deeg in de vorm. Verdeel daarover de steunvulling. Bak de bodem 15 min. in het midden van de oven. Verwijder de steunvulling en het bakpapier. Laat de bodem nog 10 min. bakken en laat deze daarna op een rooster afkoelen. Klop de slagroom stijf. Spatel er de mascarpone en likeur door en verdeel het mengsel over de taartbodem. Maak de aardbeien schoon, maar laat aaan 6-8 aardbeien de kroontjes zitten. Verdeel de vruchten over de bodem, met de aardbeien met de kroontjes in het midden. Bestrooi de rande van de taart met poedersuiker.

Materialen

lage taartvorm of vlaaivorm dia 26-28 cm bakpapier steunvulling (ongare peulvruchten of bakknikkers)

Bronvermelding