1 'Aardbeienroom met blauwe vruchtensaus.' Met veel rood fruit: gezond en waanzinnig lekker '

Anders, Nagerecht, 4 personen, Hollands.
Wachten: 120 minuten, Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 29-11-2017 | 35 keer bewaard

Ingrediënten

  • 3 dl slagroom
  • 500 gr aardbeien

Bereiden

Ingrediënten Voor de saus 500 g blauwe bes 25 g poedersuiker 2 el sinaasappelsap Aardbeienroom 3 dl slagroom 500 g aardbeien 25 g poedersuiker 1 tl citroensap 1. Maak de aardbeien schoon en snijd ze wat kleiner. Meng er de poedersuiker en het citroensap door en pureer ze. 2. Klop de slagroom tot vladikte en schep de aardbeien erdoor. Doe de massa over in een diepvriesdoos en laat 2 uur bevriezen. 3. In de tussentijd kun je saus maken: maak de vruchten schoon en meng er de suiker en het sap door en pureer alles. Zeef de saus eventueel wanneer je geen pitjes in de saus wilt 4. Leg wat saus op 4 bordjes en leg daarbij de aardbeienroom. Geef de rest van de saus apart erbij.

Bronvermelding