Verrassingspakketje met makreel en fijne groenten

Anders, Hoofdgerecht, 2 personen, Hollands.
Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 21-06-2006 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 gestoomde makreel (ca. 400g)
  • 2 jonge aardappelen
  • 150g haricots verts
  • 2 kleine tomaten
  • 2 bosuitjes
  • 4 takjes verse tijm (of 2 theel. gedroogd)
  • 3 eet sherry (of witte wijn)
  • 2 eetl. olijfolie
  • 1 bekertje zure room (125ml)
  • 2 eetl. mosterd
  • zout, peper

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200C. Boen de aardappelen schoon en snijd ze in dunne plakjes, Snijd de puntje van de haricots verts. Kook de plakjes aardappel en de haricots verts in ca. 5 minuten beetgaar. Laat ze uitlekken. Snijd de tomaten in plakjes en de bosuitjes in ringetjes. Trek het vel van de makreel en verdeel het visvlees in stukjes. Spreid 2 stukken alluminium-folie van 30 x 30 cm uit en verdeel de plakjes aardappel in het midden. Leg hierop de haricots verts, de makreel, de tomaten en de uiringetjes. Steek de takjes tijm ertussen en sprenkel er 2 eetlepels sherry en 1 eetlepel olijfolie over. Strooi er wat zout en peper over. Vouw het bakpapier tot pakketjes dicht. Zet de pakketjes op de bakplaat in de oven en laat de inhoud in ca. 20 minuten gaar worden. Roer in een schaaltje de zure room met de mosterd, 1 eetlepel sherry en 1 eetlepel olijfolie tot een sausje en voeg zout en peper naar smaak toe. Zet de pakketjes op 2 borden, vouw ze open en geef het sausje erbij.

Bronvermelding