Indisch Draadjesvlees

Anders, Hoofdgerecht, 2 personen, Indiaas.

Laatst aangepast: 08-04-2012 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 750 kg sukadevlees of dikke rib
  • 2 grote uien gesnipperd
  • 3 tenen knoflook
  • 3 th.lepels sambal oelek
  • 1 th.lepel laos
  • 1 th.lepel ketoembar
  • 1 th.lepel djinten
  • 1 th.lepel sereh
  • 1 blikje kokosmelk
  • 1 dl. ketjap manis

Bereiden

Verwarm oven voor op 150 gr. Snijd het vlees in grote stukken. Braad ze aan in een pan die ook in de oven kan. Haal het vlees uit de pan, braad de uien in het vet dat overblijft, knoflook erbij, dan de sambal meebakken. Dan alle kruiden erbij even bakken, dan de kokos en de ketjap. Vlees terug in de pan, en eventueel wat water erbij tot het vlees onderstaat. Deksel op de pan en in de oven. Rustig een uur of twee in de oven.

Bronvermelding