Chili-soep met balletjes

Soepen, Hoofdgerecht, 4 personen, Fusion.
Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 09-04-2012 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 el olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 1 pak gezeefde tomaten (500 gr)
  • 1 zakje mix voor chili con carne
  • 300 gr soepballetjes
  • 1 pot bruine bonen (700 gr), uitgelekt
  • 2 tl gedroogde munt
  • 1 stokbrood, in plakjes

Bereiden

Verhit in een (soep)pan de olijfolie. Fruit de ui. Bak de paprika 3 min. mee. Voeg 1 l. water, de gezeefde tomaten en de mix toe. Breng al roerende tegen de kook. Kook de soepballetjes op laag vuur in 5 min. in de soep gaar. Voeg de bonen toe en verwarm nog 3-4 min. Voeg de munt met zout en peper naar smaak toe. Schep de soep in 4 kommen en serveer met het stokbrood.

Bronvermelding