Broodpudding

Gebak, Nagerecht, 6 personen, Anders.
Voorbereiding: 5 minuten, Wachten: 45 minuten, Bereiding: 10 minuten,

Laatst aangepast: 09-04-2012 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 300 gram oud brood
  • 0,5 liter melk
  • 200 gram kristalsuiker
  • 5 eieren
  • naar smaak
  • 50 gram rozijnen
  • een weinig kaneel
  • vanillesuiker

Bereiden

Doe het brood in een kom en giet er de lauw geworden gesuikerde melk over. Laat het brood een beetje weken. Plet het daarna met je gewassen handen (of een vork) tot het een dikke brij vormt. Voeg er de rozijnen, kaneel, vanillesuiker en de geklutste eieren bij. Giet alles in een beboterde vuurvaste vorm. Laat ongeveer 45 minuten in een warme oven (200°C)Bakken. Keer om op een warme schotel.

Bronvermelding