Menu
Gekonfijte eend met pommes sarladaises
Ingrediënten
- 1 gr.blik confit de canard (dekaMarkt)
- 1 kg vastkokende aardappels
- 2 tenen konflook
- 1 bosje fijngehakte peterselie
- 1 fijngehakte krulandijvie (frisee)
- 2 eetl mosterd
- 2 eetl wijnazijn
- zout
- 8 eetl. noten- of olijfolie
- 1 handje gepelde walnoten
Bereiden
als je de bouten uit het vet trekt gaan ze stuk. Laat ze zachtjes smelten in de oven op 150 gr. (ong. een uur). Daarne even hard bakken op het vel of kort grillen voor de knapperigheid. Pas op te hard verwarmen maakt het vlees droog. Met vet kun je maanden toen.
Maak de pommes sarladaises. bak de aardapels met zout in een gulle schep eendenvet onder een deksel gaar op niet te hoog vuur in ca. 30 min. Bestrooi met peterselie en knoflook.
Erbij: salarde van krulandijvie met walnoten en de azijn, mosterd, olie.