Finocchio al forno

Anders, Bijgerecht, 4 personen, Italiaans.

Laatst aangepast: 13-04-2012 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 schil citroen
  • 3 flinke venkelknollen
  • olijfolie
  • 1 grote in ringen gesneden ui
  • 3 tenen knoflook
  • 1 blik tomaten
  • 3 boterhammen
  • halve kop parmazaan

Bereiden

Snijd de boven- en onderkant van drie flinke venkelknollen af. Halveer ze en snij ze in dunne plakken. Bak in een flinke laag olijfolie in een braadpan een grote in ringen gesneden uit en twee fijngehakte teentjes knoflook. Voeg de venkel toe. Roer regelmatig. Als de venkel bruin begint te worden voeg dan een blik tomaten toe, zout en peper. Laat sudderen. Maak een mengsel van grof broodkruim, een halve kop parmazaan, de geraspte citroenschil en een fijngehakte teen knoflook. Als de venkel zacht is doem hem over in een ovenschaal, verdeel het broodkruim erover en bank in de oven tot hij goudbruin is.

Bronvermelding