Groententajine

Anders, Hoofdgerecht, 2 personen, Wereldkeuken.

Laatst aangepast: 13-04-2012 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 150 gr. feta, verkruimeld
  • halve liter pittige groentenbouillon
  • 10 takken peterselie met steeltjes
  • olijfolie
  • 1 gesnipperde ui
  • 1 courgette in plakjes en gegrild
  • 1 aubergine, in plakjes en gegrild
  • 1 theel. kummel
  • 1 theel. gemberpoeder
  • 1 teen knoflook, geplet
  • peper en zout
  • 2 eetl. rozijnen of cranbarry's
  • 5 tomaten in partjes
  • paar takjes thijm

Bereiden

Om de groenten te grillen wentel je ze door de olijfolie en grill je ze in ong 10 min.of langer bruin. Ze moeten goudbruin zijn.Zet de pan op laag vuur en leg de peterselie op de bodem. Gieter watbouillon overheen. Doe dan de ui, courgette en aubergine erbij. Strook de kummel en gemberpoeder er overheen. Voeg zout en peper naar smaak toe. Doe de rozijnen ook bij het mengsel en stop de knoflook ertussen en giet wederom wat bouillon erbij. Het mag niet aanzetten. Dan de in partjes gesneden tomaten erop en de tijm ertussen. Doe de deksel op de pan en laat drie kwartier tot een uur zeer zacht stoven. Garneren met feta en evt. koriander. Lekker met couscous en erwtenpesto met munt.

Bronvermelding