Fruitig toetje uit Denemarken

Anders, Nagerecht, 8 personen, Anders.

Laatst aangepast: 13-04-2012 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 kg goudrenetten
  • 1 beetje citroensap
  • 1 merg vanillestokje
  • 1 klein bekertje slagroom
  • 0,5 pak bastognekoeken

Bereiden

Schil de appels, haal de klokhuizen eruit en snijd ze in grote stu8kken. Doe ze in een pan en schenk er wat citroensap over. Snijd een vanillestokje door en schraap het merg eruit. Doe dat bij de appels. Doe er een scheutje water bij en breng aan de kook. Blijf regelmatig roeren. Het brandt gauw aan. Laat goed koud worden in de koelkast. Klop de slagroom met een schep suiker stijf. Vermaal een half pak bastognekoeken tot kruim in de keukenmachine. Schep in een schaaltje een laagje appelmoes en daarop een laagje koekkruimels. herhaal dit. Eindig met room. Meteen opeten.

Bronvermelding