Menu
Spaghetti met spek, tomaat, courgette en gorgonzolasaus
Ingrediënten
- zie onder
Bereiden
1 snufje zout
300 gram spaghetti
1 stuks courgette
50 gram katenspek
150 gram gorgonzola
2 stuks tomaat
1 verpakking verse basilicum
125 milliliter slagroom
2 eetlepel rode pesto
1 snufje peper
50 gram parmezaanse kaas
In een pan met ruim water en zout, spaghetti koken (volgens gebruiksaanwijzing op verpakking). Intussen courgette schoonmaken, wassen en in kleine blokjes snijden. Katenspek in dunne reepjes snijden. Kaas in kleine blokjes snijden. Tomaten wassen, halveren, zaad verwijderen en vruchtvlees in kleine stukjes snijden. Basilicum in dunne reepjes snijden. Als spaghetti klaar is, afgieten en terugdoen in pan. Erdoor scheppen: courgette, spek, kaas, slagroom en pesto. Afgedekt ca. 5 minuten heel zachtjes verwarmen, regelmatig roeren. Tomaat en basilicum erdoor scheppen en ca. 2 minuten meeverwarmen. Op smaak brengen met peper. Serveren met parmezaanse kaas en bijvoorbeeld een salade.