Spaghetti met spek, tomaat, courgette en gorgonzolasaus

Pasta, Hoofdgerecht, 4 personen, Italiaans.

Laatst aangepast: 22-06-2012 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • zie onder

Bereiden

1 snufje zout 300 gram spaghetti 1 stuks courgette 50 gram katenspek 150 gram gorgonzola 2 stuks tomaat 1 verpakking verse basilicum 125 milliliter slagroom 2 eetlepel rode pesto 1 snufje peper 50 gram parmezaanse kaas In een pan met ruim water en zout, spaghetti koken (volgens gebruiksaanwijzing op verpakking). Intussen courgette schoonmaken, wassen en in kleine blokjes snijden. Katenspek in dunne reepjes snijden. Kaas in kleine blokjes snijden. Tomaten wassen, halveren, zaad verwijderen en vruchtvlees in kleine stukjes snijden. Basilicum in dunne reepjes snijden. Als spaghetti klaar is, afgieten en terugdoen in pan. Erdoor scheppen: courgette, spek, kaas, slagroom en pesto. Afgedekt ca. 5 minuten heel zachtjes verwarmen, regelmatig roeren. Tomaat en basilicum erdoor scheppen en ca. 2 minuten meeverwarmen. Op smaak brengen met peper. Serveren met parmezaanse kaas en bijvoorbeeld een salade.

Bronvermelding