Menu
Aspergesalade met peultjes
Ingrediënten
- evt. 75 gram kaas in blokjes
- 300 gram gekookte asperges
- 100 gram gekookte peultjes
- 10 gram rauwe ham
- 3 eetlepels zonnebloemolie
- 1 eetlepel balsamicoazijn
- 1 theelepel vloeibare honing
- zout en peper naar smaak
- 3 takjes kerverl
- evt. 150 gram gekookte penne
Bereiden
Kook de asperges (zie elder in dit kookschrift) en peultjes (ong. 7 minuten in een pannetje water) (evt. ook de penne. volgens gebruiksaanwiijzing op de verpakking)
Maak een dressing door de zonnebloemolie, balsamicoazijn, honing, peper en zout naar smaak en de kervel met elkaar te mengen.
Snijd de rauwe ham in kleine reepjes. Snijd de asperges in stukjes van 3 cm. en meng ze voorichtig met de peultjes en de ham (evt. ook de penne) voeg als laatste (evt) de blokjes kaas toe.
Doe alles in een schaal of bord, besprenkel met de dressing.