Menu
Aspergesoep
Ingrediënten
- 1 kg Asperges
- 2 kippenbouillon blokjes
- 125 ml slagroom
- 25 gram bloem
- 25 gram boter
- 1 liter water
- peper en zout naar smaak
- bieslook
- 4 takjes kervel
- 1 bakje (hollandse garnalen)
- 1 schepje suiker
Bereiden
Schil de asperges met een dunschiller. Gooi de schillen weg. Snijd de asperges in kleine stukjes en doe ze in een pan met wat water. (stukjes asperges moeten geheel onder water zijn). Doe er een klein schepje suiker bij en kook in ongeveer 20 minuten gaar.
Kook de helft van het kookvocht van de asperges in tot je ongeveer de helft over houdt. Houdt een paar asperges achter voor de garnering. Pureer de overige asperges met een staafmixer en duw ze door een bolzeef. Voeg toe aan het ingekookte kookvocht.
Verhit een klontje roomboter in een pan en doe daar de bloem bij. Maak hier 1 egaal geheel van. Voeg hier beetje bij beetje de 'aspergesoep' toe en blijf goed roeren zodat er geen klontjes ontstaan. Voeg evt. nog wat extra water toe.
Doe de ongeklopte slagroom door de soep. Breng op smaak met de bouillontabletten, peper en zout. Voeg als laatste de garnalen, kervel en bieslook toe. Garneer met de achtergehouden asperges.
Tip:
ipv garnalen kun je ook gerookte zalm toevoegen of rauwe ham.