Menu
Aspergesalade met paddenstoelen
Ingrediënten
- 1/2 dl zonnebloemolie
- 6 asperges
- 4 oesterzwammen
- 4 shitakes
- 4 cantherellen
- 4 kastanjechampignons
- 2 eetlepels olijfolie
- 25 gram veldsla
- 1/2 zak gemengde sla
- 2 cherrytomaten
- 2 takjes kervel
- 2 kwarteleitjes (of 1 gewoon eitje)
- 1 eidooier
- 25 ml water
- peper en zout naar smaak
- 25 ml azijn
- 2 sprietjes bieslook
- 1/2 eetlepel poedersuiker
- 1 sjalot
- 1/4 eetlepel mosterd
- 1/2 dl notenolie
Bereiden
Kook de asperges gaar. (zie elders in dit kookschrift)
Maak de dressing: (soort mayonaise)
Klop de eidooier met het water, mosterd, azijn, suiker luchtig. Voeg druppelsgewijs de zonnebloemolie en de notenolie toe, blijf ondertussen stevig kloppen. Breng op smaak met peper en zout.
snipper de sjalot en snijd de bieslook in stukjes en voeg toe aan de dressing.
Snijd de paddenstoelen in kleine stukjes en bak ze licht in de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
Doe de dressing door de sla. Verdeel de sla over de borden, leg daarop de paddenstoelen en de champignons. Garneer met de cherrytomaten, kervel, kwarteleitjes,