Menu
Witlofstampot met brie en amandelen
Ingrediënten
- zie bereiding
Bereiden
4 kruimige aardappels
--------------------------------------------------------------------------------
50 ml melk
--------------------------------------------------------------------------------
peper en zout
--------------------------------------------------------------------------------
nootmuskaat
--------------------------------------------------------------------------------
2-3 stronkjes witlof
--------------------------------------------------------------------------------
175 g brie
--------------------------------------------------------------------------------
30 g geschaafde amandelen
--------------------------------------------------------------------------------
eventueel peterselie
--------------------------------------------------------------------------------
Bereiden
--------------------------------------------------------------------------------
Verwarm de oven voor op 220°C.
Schil de aardappels en snijd ze in stukken. Kook de aardappels in een laagje water in ongeveer 15 minuten gaar. Stamp de aardappels met de melk tot een puree en breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
Snijd de witlof in dunne reepjes.
Snijd de helft van de brie in blokjes en de andere helft in dunne plakjes. Roer de witlof en blokjes brie door de puree. Schep de stampot in een ovenschaal en beleg met de plakjes brie en bestrooi met de amandelen.
Zet de witlofschotel 10 minuten in de oven en bak tot de amandelen goudbruin gekleurd zijn. Haal de schotel uit de oven en bestrooi eventueel met wat gehakte peterselie.