1 '1-2-3 Pesto '

Anders, Bijgerecht, 4 personen, Italiaans.

Laatst aangepast: 16-11-2012 | 26 keer bewaard

Ingrediënten

  • 12 el olijfolie extra vierge zout en peper naar smaak
  • 1 basilicum plantje
  • 1 teen knoflook
  • 50 gr parmezaase kaas in stukjes
  • 150 gr geroosterde pijnboom pitten

Bereiden

1, 2, 3...pesto 1. Mix de geroosterde pijnboompitten, de Parmezaanse kaas en het teentje knoflook in de keukenmachine tot kleine kruimels. 2 . Voeg de basilicum, peper, zout en olijfolie toe en mix alle ingrediënten nog even kort door elkaar. 3. Wil je de pesto graag wat langer bewaren, doe het dan in een schoon weckpotje en schenk er een dun laagje olijfolie op. Zo blijft de pesto 2 maanden houdbaar. Na opening kun je de pesto het beste binnen 1 week opmaken.

Materialen

Met deze verse pesto zet je in een handomdraai een ware smaakexplosie op tafel. Heerlijk op een stokbroodje, bij vis uit de oven, of als saus over zelfgemaakte pasta. Wat je overhoudt kun je bewaren in weckpotjes. Met handgeschreven etiket en feestelijke lintje een origineel cadeautje

Bronvermelding