Menu
Aardappelsalade
Ingrediënten
- 1/2 theelepel paprika kruiden
- 5 grote gekookte en afgekoelde aardappelen
- 4 hardgekookte eieren
- 1 teentje knoflook in piep kleine stukjes gesneden
- 1/2 fles slasaus calvé naturel
- 1 theelepel mosterd
- 2 uien in fijne stukjes gesneden
- 6 takjes peterselie
- 5 takjes kervel
- 1 dikke plak ham in blokjes gesneden
- 3 eetlepels azijn
- 1 theelepel gedroogde dragon
- 1 zoet zure appel, bijv. jazz
- zout en peper naar smaak
Bereiden
Snijd de aardappels in kleine blokjes en doe ze in een ruime schaal of pan.
Snijd de ui en de knoflook heel erg fijn. Doe ze door de aardappels.
Schil de eieren en prak ze met een gebaksvorkje fijn. Doe de geprakte eieren bij de aardappels.
Schil de appel, verwijder de klokuizen en snijd daarna in fijne blokjes. Doe de appelblokjes bij de aardappels.
Snijd de plak ham in dunne reepjes/blokjes. Doe ze daarna bij de aardappelen.
Snijd of knip alle verse kruiden fijn. Roer ze daarna door de aardappels. Voeg wat zout en peper naar smaak toe.
Neem een kopje en vul dat met wat slasaus. Doe er de azijn bij, samen met de paprikakruiden en de droge dragon en wat mosterd. Roer even door elkaar en doe bij het aardappelmengsel. Voeg net zoveel slasaus toe totdat je een smeuïg geheel krijgt.
Breng op smaak met evt. wat extra azijn, mosterd, zout, peper, appel of dragon