Aardappel-wortel gratin

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Voorbereiding: 20 minuten, Bereiding: 60 minuten,

Laatst aangepast: 20-04-2012 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2-4 st. slavinken
  • 750 gr. vastkokende aardappels
  • 500 gr. winterpeen
  • 2 st. uien
  • 2 tenen knoflook
  • 2 st. eieren
  • 1 eetl. paprikapoeder
  • 200 ml. volle melk
  • 100 gr. belegen geraspte kaas

Bereiden

Aardappels schoonboenen en in dunne plakjes schillen. Wortelen schoonmaken en ook in dunne plakjes snijden. Uien pellen en in ringen snijden. Slavinken in plakjes snijden. Ovenschaal invetten. De helft van de aardappelplakjes , de ui, worten en eventueel slavink in laagjes in de ovenschaal doen. De eieren loskloppen met de geperste knoflook, paprikapoeder, de melk en de helft van de kaas. De helft van het eimengsel over de laagjes in de ovenschaal schenken. De ovenschaal heen en weer bewegen zodat het mengsel evenredig verdeeld wordt Dan de rest van de aardappelen, ui en de wortel in laagjes er bovenop leggen. De rest van het eimengsel erover heen schenken. De rest van de geraspte kaas erover strooien en de plakjes slavink erop leggen. De schaal in de oven doen en de gratin in 50-60 min. gaar laten worden en de bovenkant goudbruin laten kleuren.

Materialen

Ovenschaal. Oven voorverwarmen op 175 gr. C.

Bronvermelding