Kalkoenfilet met witlof

Roerbakken, Hoofdgerecht, 4 personen, Fusion.
Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 21-04-2012 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 400 gram kalkoenfilet in reepjes
  • 2 eetl olijfolie
  • 1 theel gedroogde tijmblaadjes
  • 1 theel zout
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • versgemalen zwarte peper
  • 500 gram witlof
  • 2 granny Smith appels met schil in dunne plakjes
  • 1/2 citroen
  • 1 rode ui in halve ringen
  • 2 eetl pijnboompitten
  • 2 eetl balsamicoazijn

Bereiden

Smeer de kalkoenfiletreepjes in met een marinade van olijfolie, tijmblaadjes, zout, geperste knoflook, en de zwarte peper. Laat minimaal 30 min. intrekken en snijd intussen de blaadjes van de witlofstronkjes los. Besprenkel de plakkes appel met het citroensap. Verhit 1 eetl. olie en bak hierin de kalkoen en de pijnboompitten in ca. 2 min. bruin. Schep ze met een schuimspaan uit de wok en roerbak dan de witlof en de ui ca. 3 min. Voeg de appelen de balsamicoazijn toe en bak alles omscheppend nog 2 min. op hoog vuur. Voeg de kalkoen en de pijnboompitten weer toe. Roerbak nog een paar minuten tot de kalkoen gaar is. Lekker met aardappelpuree.

Bronvermelding