Menu
Roergebakken biefstuk met groenten
Ingrediënten
- 200 gr. biefstuk
- 2 eetl. maizena
- 3 eetl. droge sherry
- 3-4 eetl. wokolie
- 2 cm gemberwortel, geraspt
- 1 teentje knoflook, geperst
- 1 gesn. ui
- 1 in blokjes rode paprika
- 100 gr. sugar snaps of peuljes, gehalveerd
- 2 eetl. lichte soja saus
- 2 eetl. oestersaus
- 2 eetl sesamolie
Bereiden
Biefstuk in dunne plakjes snijden. In kom 1/2 el maizena los roeren met 1 el sherry. Plakjes vlees erdoor scheppen en min. 10 min. laten staan.
In wok olie verhitten tot het gaat walmen. Vlees op hoog vuur al omscheppend 2-3 min. bruinbakken en uit wok nemen.
In bakvet gember en knoflook 30 sec. roerbakken. Ui, paprika en peultjes erdoor scheppen en 2-3 min. roerbakken. Aan groenten 2-3 el. water toevoegen en afgedekt nog 2-3 min. beetgaar laten worden.
In kom rest van maizena losroeren met 2 eetl. sherry, sojasaus, oestersaus en sesamolie. Saus en vlees door groenten scheppen en alles nog 1-2 min. doorwarmen tot saus licht gebonden is.
Lekker met dunne eiermie.
Materialen
wok, kom