Roergebakken biefstuk met groenten

Roerbakken, Hoofdgerecht, 2 personen, Thais.
Voorbereiding: 20 minuten, Bereiding: 10 minuten,

Laatst aangepast: 13-01-2008 | 11 keer bewaard

Ingrediënten

  • 200 gr. biefstuk
  • 2 eetl. maizena
  • 3 eetl. droge sherry
  • 3-4 eetl. wokolie
  • 2 cm gemberwortel, geraspt
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 gesn. ui
  • 1 in blokjes rode paprika
  • 100 gr. sugar snaps of peuljes, gehalveerd
  • 2 eetl. lichte soja saus
  • 2 eetl. oestersaus
  • 2 eetl sesamolie

Bereiden

Biefstuk in dunne plakjes snijden. In kom 1/2 el maizena los roeren met 1 el sherry. Plakjes vlees erdoor scheppen en min. 10 min. laten staan. In wok olie verhitten tot het gaat walmen. Vlees op hoog vuur al omscheppend 2-3 min. bruinbakken en uit wok nemen. In bakvet gember en knoflook 30 sec. roerbakken. Ui, paprika en peultjes erdoor scheppen en 2-3 min. roerbakken. Aan groenten 2-3 el. water toevoegen en afgedekt nog 2-3 min. beetgaar laten worden. In kom rest van maizena losroeren met 2 eetl. sherry, sojasaus, oestersaus en sesamolie. Saus en vlees door groenten scheppen en alles nog 1-2 min. doorwarmen tot saus licht gebonden is. Lekker met dunne eiermie.

Materialen

wok, kom

Bronvermelding