Andijviestamppot

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 28-04-2012 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 unox magere rookworst (220 gram)
  • 1,5 kilo kruimige aardappels
  • 2 struiken andijvie
  • 125 gram magere spekblokjes
  • 1 dl melk
  • nootmuskaat

Bereiden

Schil de aardappels en snijd ze in stukken. Kook ze in 20 minuten gaar. Bereid intussen de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Maak de andijvie schoon, en snij de andijvie in smalle reepjes. Bak de spekjes uit en verwarm de melk. Giet de aardappels af en stamp ze fijn met de melk. Schep de spekblokjes met het bakvet en de andijvie door de puree. Voeg naar smaak zout en nootmuskaat toe. Schep de stamppot op borden en leg op ieder bord een stuk rookworst.

Bronvermelding