Cajun-oven'frietjes'

Anders, Bijgerecht, 4 personen, Wereldkeuken.
Voorbereiding: 10 minuten, Wachten: 40 minuten, Bereiding: 5 minuten,

Laatst aangepast: 28-04-2012 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • Ca. 1 kg aardappelen (iets kruimig)
  • 1 pakje tomatenbouillionpoeder
  • 2 el zonnebloemolie
  • 3 a 4 el Cajunkruiden (ongeveer, naar smaak)
  • 4 a 5 el griesmeel (ongeveer)

Bereiden

- Boen de aardappelen aan de buitenkant goed schoon. - Snijd de aardappels in 'frietjes' (dus met schil) en doe ze in een pan met ruim water en het tomatenbouillionpoeder. Breng aan de kook en laat ca. 5 minuten koken. - Verwarm de oven voor op 190 graden C. - Giet de aardappels af in een vergiet en spoel met koud water. - Besprenkel met de olie en meng (met de hand) door de aardappels zodat ze bedekt zijn met een dun laagje. - Meng de cajun en griesmeel door elkaar. - Spreid de aardappelen uit over een bakplaat en bestrooi met het cajun/griesmeel-mengsel. Schep om (of met de hand) zodat de aardappelfrietjes aan alle kanten bedekt zijn. - Bak de frietjes gaar in de oven in ongeveer 40 minuten. - Lekker met sperzieboontjes, gemarineerde varkensfiletlapjes a la minuten en appelmoes!

Materialen

Bakplaat

Bronvermelding