Menu
Cajun-oven'frietjes'
Ingrediënten
- Ca. 1 kg aardappelen (iets kruimig)
- 1 pakje tomatenbouillionpoeder
- 2 el zonnebloemolie
- 3 a 4 el Cajunkruiden (ongeveer, naar smaak)
- 4 a 5 el griesmeel (ongeveer)
Bereiden
- Boen de aardappelen aan de buitenkant goed schoon.
- Snijd de aardappels in 'frietjes' (dus met schil) en doe ze in een pan met ruim water en het tomatenbouillionpoeder. Breng aan de kook en laat ca. 5 minuten koken.
- Verwarm de oven voor op 190 graden C.
- Giet de aardappels af in een vergiet en spoel met koud water.
- Besprenkel met de olie en meng (met de hand) door de aardappels zodat ze bedekt zijn met een dun laagje.
- Meng de cajun en griesmeel door elkaar.
- Spreid de aardappelen uit over een bakplaat en bestrooi met het cajun/griesmeel-mengsel. Schep om (of met de hand) zodat de aardappelfrietjes aan alle kanten bedekt zijn.
- Bak de frietjes gaar in de oven in ongeveer 40 minuten.
- Lekker met sperzieboontjes, gemarineerde varkensfiletlapjes a la minuten en appelmoes!
Materialen
Bakplaat