Menu
Chocolade-swirl koekjes
Ingrediënten
- 150 gr boter
- 100 gr kristalsuiker
- 200 gr bloem
- vanille-essence (of -suiker)
- 3 tl cacaopoeder
Bereiden
- Verdeel de boter en suiker over twee kommen (dus respectievelijk 75 en 50 gram per kom). Mix kort doorelkaar.
- Voeg bij de ene kom 100 gram bloem en vanille toe en in de andere kom 100 gram bloem en cacaopoeder.
- Kneed van de inhoud van beide kommen twee deegballen. Leg ze vervolgens (in vershoudfolie) 5 minuten in de koelkast.
- Rol de deegballen uit tot twee even grote lappen. Leg ze op elkaar en rol op tot een grote rol. Verpak weer in folie en laat nog 5-10 minuten koud worden in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 170°C.
- Maak een scherp mes heet onder de kraan, zodat je makkelijk plakjes van rol kunt afsnijden. Schik de plakjes op een met bakpapier bekleedde bakplaat met voldoende tussenruimte.
- Bak de koekjes 20 minuten in de voorverwarmde oven.
- Laat volledig afkoelen voor het serveren.
(Dit recept geeft ca. 30 koekjes)