Chocolade-swirl koekjes

Gebak, Hapje, 6 personen, Hollands.
Voorbereiding: 30 minuten, Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 28-04-2012 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 150 gr boter
  • 100 gr kristalsuiker
  • 200 gr bloem
  • vanille-essence (of -suiker)
  • 3 tl cacaopoeder

Bereiden

- Verdeel de boter en suiker over twee kommen (dus respectievelijk 75 en 50 gram per kom). Mix kort doorelkaar. - Voeg bij de ene kom 100 gram bloem en vanille toe en in de andere kom 100 gram bloem en cacaopoeder. - Kneed van de inhoud van beide kommen twee deegballen. Leg ze vervolgens (in vershoudfolie) 5 minuten in de koelkast. - Rol de deegballen uit tot twee even grote lappen. Leg ze op elkaar en rol op tot een grote rol. Verpak weer in folie en laat nog 5-10 minuten koud worden in de koelkast. - Verwarm de oven voor op 170°C. - Maak een scherp mes heet onder de kraan, zodat je makkelijk plakjes van rol kunt afsnijden. Schik de plakjes op een met bakpapier bekleedde bakplaat met voldoende tussenruimte. - Bak de koekjes 20 minuten in de voorverwarmde oven. - Laat volledig afkoelen voor het serveren. (Dit recept geeft ca. 30 koekjes)

Bronvermelding