Menu
Fu Yong Hai
Ingrediënten
- 500 ml fu yong hai saus
- 6 eieren
- 1/2 ui
- 1 teentje knoflook
- 50 gram champignons
- 50 gram bamboespruiten
- 50 gram wortelen
- 1 paprika
- 1 eetlepel selderij
- 1/2 prei
- 1 theelepel zout
- 2 theelepels suiker
- 100 gram kip
- peper
Bereiden
Snij wortel, selderij, prei en paprika fijn en pers het teentje knoflook. Snij de kipfilet in dunne plakjes. Dit gaat het best als de kip even is opgestijft in de vriezer. Klop de eieren los en meng met zout, suiker en peper. Voeg alle groenten en kip toe en vermeng dit. Verhit olie in een brede koekenpan en voeg het ei-groentenmengsel toe. Als de foe yong hai stevig en goudbruin gebakken is, draait u hem om. Bijvoorbeeld door hem in een andere pan om te kiepen. Bak tot ook deze kant goudbruin is. Giet vervolgens de warme saus over de foe yong hai.