Yao Guo Hao You Niu Rou (biefstuk met cashewnoten in oestersaus)

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Oosters.

Laatst aangepast: 29-04-2012 | 15 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 eetlepels lichte sojasaus
  • 4 eetlepels sesamolie
  • 2 eetlepels droge sherry
  • 2 theelepels maizena
  • 400 gram biefstuk in plakjes
  • 3 eetlepels olie
  • 4 cm verse gemberwortel (geraspt)
  • 3 eetlepels oestersaus
  • 6 bosuitjes (in schuine stukjes van 3 cm)
  • 75 gram ongezouten cashewnoten

Bereiden

in kom sojasaus, sesamolie, sherry en maizena door elkaar roeren. Vlees erdoor scheppen en ca 20 min laten marineren. Bereiden: Op hoog vuur wok verhitten, olie erin schenken en verwarmen tot hij gaat walmen. Vlees uit marinade nemen, even laten uitlekken en op hoog vuur 4-5 minuten roerbakken. Vlees in vergiet laten uitlekken. Olie in hittebestendige kom schenken (wordt niet meer gebruikt). In wok gember op matig vuur ca 1 min roerbakken. Marinade en oestersaus toevoegen en aan de kook brengen. Vlees, bosui en cashewnoten erdoor scheppen en alles al omscheppend nog 1-2 min verwarmen. Lekker met witte rijst en paksoi.

Bronvermelding