Menu
Yao Guo Hao You Niu Rou (biefstuk met cashewnoten in oestersaus)
Ingrediënten
- 2 eetlepels lichte sojasaus
- 4 eetlepels sesamolie
- 2 eetlepels droge sherry
- 2 theelepels maizena
- 400 gram biefstuk in plakjes
- 3 eetlepels olie
- 4 cm verse gemberwortel (geraspt)
- 3 eetlepels oestersaus
- 6 bosuitjes (in schuine stukjes van 3 cm)
- 75 gram ongezouten cashewnoten
Bereiden
in kom sojasaus, sesamolie, sherry en maizena door elkaar roeren. Vlees erdoor scheppen en ca 20 min laten marineren.
Bereiden: Op hoog vuur wok verhitten, olie erin schenken en verwarmen tot hij gaat walmen. Vlees uit marinade nemen, even laten uitlekken en op hoog vuur 4-5 minuten roerbakken. Vlees in vergiet laten uitlekken. Olie in hittebestendige kom schenken (wordt niet meer gebruikt). In wok gember op matig vuur ca 1 min roerbakken. Marinade en oestersaus toevoegen en aan de kook brengen. Vlees, bosui en cashewnoten erdoor scheppen en alles al omscheppend nog 1-2 min verwarmen. Lekker met witte rijst en paksoi.