Menu
Chinese paddenstoelensoep
Ingrediënten
- koriander fijngesneden (ter decoratie)
- 150 ml water
- 25 gram gedroogde shii-takes
- 1 liter groentebouillon
- 3 cm verse gember geraspt
- 2 tenen knoflook, fijngesneden
- 100 gram verse kastanjechampignons in dikke plakken
- 1 el sojasaus
- 70 gram rijstnoedels
- 3 bosuitjes fijngesneden
Bereiden
1. Breng het water in een grote steelpan aan de kook. Neem de pan van het vuur en voeg de shii-takes toe. Laat 2 uur weken (afhankelijk van wat op de verpakking van de gedroogde shii-takes staat) en neem ze vervolgens met een schuimspaan uit de pan. Snijd ze grof en zet ze apart. Zeef het weekvocht en giet het in een schone pan.
2. Voeg de bouillon toe aan het weekvocht en breng het aan de kook. Voeg de gember, knoflook, shii-takes en kastanjechampignons en sojasaus toe. Doe een deksel op de pan en laat 10 minuten zachtjes doorkoken. (Ik zelf heb het langer laten koken omdat dat op de verpakking van de shii-takes stond. Ik geloof 30 min of iets dergelijks - zie verpakking gedroogde shii-takes).
3. Week intussen de noedels 10 minutes in heet water, of volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet ze af, voeg ze bij de soep en laat nog 3 minuten zachtjes doorkoken.
4. Strooi de bosuitjes over de soep en garneer met de fijngesneden koriander. Schenk de soep in kommen en dien op.