Mojo picon & verde

Anders, Hapje, 8 personen, Mediterraan.

Laatst aangepast: 02-05-2012 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1/2 theelepeltje paprika
  • 1/2 kopje olijfolie
  • 8 teentjes knoflook (klein) gepeld
  • 1/4 kopje wijnazijn
  • 4 rode chili pepers (klein) vers
  • 2 tomaten (rijp)
  • 1/2 theelepeltje komijn
  • 1 a 2 theelepels zout

Bereiden

Doe alle olijfolie in de blender en voeg het paprikapoeder, de komijn, de wijnazijn, de knoflook en de zout toe. Kook 15 minuten de chilipepers en doe deze vervolgens ook in de blender. Doe de tomaten kort in kokend water zodat je daarna het velletje kan verwijderen. Doe ook deze in de blender. Zet de blender aan. De mojo is goed wanneer je een dikke vloeibare saus hebt. Wanneer je de mojo picon te heet vindt kan je olie of wijnazijn toevoegen om de smaak wat te verzachten. De mildere variant is de mojo verde. Deze is vooral lekker met vis en wordt soms geserveerd met kaas als aperitief. Het recept is hetzelfde als voor mojo pico, maar in plaats van rode peper voeg je peterselie en koriander toe (of eventueel groene peper). Voeg de verse koriander toe vlak voordat je de mojo serveert. Een derde versie, mojo colorado, heeft in plaats van de peper meer tomaat en past vrijwel overal bij.

Bronvermelding