4 x Dipsaus

Anders, Hapje, 4 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 04-05-2012 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • ui
  • roomkaas met kruiden
  • mayonaise
  • zure room
  • melk
  • rode paprika
  • paprikapoeder
  • tomatenpassata
  • ketchup
  • cayennepeper
  • peper
  • yoghurt
  • knoflook
  • peterselie
  • bieslook
  • selderij
  • grove mosterd
  • Dijonmosterd
  • citroensap
  • augurken

Bereiden

Paprika-roomdip : Een pakje roomkaas met kruiden fijnprakken en mengen met 1 bekertje zure room en wat melk tot sausdikte. Een halve rode paprika heel fijn snipperen en met 1 eetlepel paprikapoeder bij de saus roeren. Tomaten-dip: Een sausje roeren van 1 dl. mayonaise of dressing, 1 dl. tomatenpassata, 3 eetl. ketchup, wat peper en een snufje cayennepeper. Kruiden-dip: Een pakje roomkaas met kruiden fijnprakken en mengen met 1 1/2 dl. volle yoghurt, een uitgeperst teentje knoflook, een halve eetl. geknipte peterselie, evenzoveel bieslook en selderij, peper. Mosterd-dip : Een sausje roeren van 1 eetl. grove mosterd, 1 eetl. Dijonmosterd, 1 1/2 theel. citroensap, 1 1/2 dl. mayonaise of dressing, 1/2 dl. zure room en wat peper. Duizend-eilanden-dip : Twee augurken, 1/2 rode paprika en een 1/2 ui fijnsnipperen en mengen met 1 1/2 dl. mayonaise, 3 eetl. ketchup, 2 eetl. zure room en wat paprikapoeder.

Bronvermelding