Menu
4 x Dipsaus
Ingrediënten
- ui
- roomkaas met kruiden
- mayonaise
- zure room
- melk
- rode paprika
- paprikapoeder
- tomatenpassata
- ketchup
- cayennepeper
- peper
- yoghurt
- knoflook
- peterselie
- bieslook
- selderij
- grove mosterd
- Dijonmosterd
- citroensap
- augurken
Bereiden
Paprika-roomdip :
Een pakje roomkaas met kruiden fijnprakken en mengen met 1 bekertje zure room en wat melk tot sausdikte. Een halve rode paprika heel fijn snipperen en met 1 eetlepel paprikapoeder bij de saus roeren.
Tomaten-dip:
Een sausje roeren van 1 dl. mayonaise of dressing, 1 dl. tomatenpassata, 3 eetl. ketchup, wat peper en een snufje cayennepeper.
Kruiden-dip:
Een pakje roomkaas met kruiden fijnprakken en mengen met 1 1/2 dl. volle yoghurt, een uitgeperst teentje knoflook, een halve eetl. geknipte peterselie, evenzoveel bieslook en selderij, peper.
Mosterd-dip :
Een sausje roeren van 1 eetl. grove mosterd, 1 eetl. Dijonmosterd, 1 1/2 theel. citroensap, 1 1/2 dl. mayonaise of dressing, 1/2 dl. zure room en wat peper.
Duizend-eilanden-dip :
Twee augurken, 1/2 rode paprika en een 1/2 ui fijnsnipperen en mengen met 1 1/2 dl. mayonaise, 3 eetl. ketchup, 2 eetl. zure room en wat paprikapoeder.