Chocolade Fudge met Noten

Gebak, Hapje, 20 personen, Anders.

Laatst aangepast: 05-05-2012 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 75 gram noten (bijv. pistache, amandel of hazelnoot)
  • 250 gram suiker
  • 375 gram gecondenseerde melk (1 blikje)
  • 50 gram ongezouten boter
  • 1 theelepel essence (vanille)
  • 115 gram extra pure chocolade, geraspt

Bereiden

Vet de bakvorm in en bekleed het met bakpapapier. Verwarm zachtjes de suiker, melk en boter tot de suiker helemaal is opgelost en het mengsel glad is. Breng het mengsel zachtjes aan de kook, onder af en toe roeren. Kook tot 116 graden C, of totdat een drupje in een glas koud water een druppeltje vormt. (Blijf roeren totdat het mengsel een beetje caramelkleurig wordt) Klop van het vuur af de essence, chocolade en noten door het mengsel. Klop krachtig tot het een romige gladde massa is. Giet de massa in het bakblik en strijk de bovenkant glad. Snijdt de fudge pas als het helemaal is gestold. Uit de vorm nemen en luchtdicht en koel bewaren.

Materialen

bakblik of schaal van ca. 20 x 20 cm

Bronvermelding