Asperges met gamba's uit de wok

Roerbakken, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Voorbereiding: 15 minuten, Bereiding: 5 minuten,

Laatst aangepast: 06-05-2012 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 kg witte asperges
  • 500 gr gamba's
  • 1 st oranje paprika
  • 1 dl olijfolie
  • 1 theel ketjap
  • 1 theel honing
  • paar druppels tabasco of sambal
  • peper en zout

Bereiden

Schil de witte asperges en snij de scheuten schuin in stukjes van ongeveer twee centimeter. Indien nodig: Pel de gamba's en verwijder het darmkanaaltje. Hou de paprika boven een gasvlam tot de schil zwart geblagerd is (een oven van 200ºC doet het ook) Verwijder de geblakerde schil van de paprika, halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snij het vruchtvlees in reepjes. Verhit de olijfolie in de wok en voeg er de gamba's aan toe. Gaar ze een minuutje onder voortdurend roeren. Voeg de stukjes asperges toe en gaar ze eveneens onder voortdurend roeren (een minuut of vijf). Voeg kort voor het einde van de gaartijd van de asperges de reepjes paprika toe en laat die even meegaren. Voeg de ketjap, honing en tabasco toe en breng alles op smaak met wat zout en gemalen peper.

Materialen

wokpan

Bronvermelding