Mexicaanse fondue

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Mexicaans.
Bereiding: 25 minuten,

Laatst aangepast: 25-06-2006 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 uien
  • 1 groene paprika
  • 2 rode paprika's
  • 3 tomaten
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 3 deciliter droge witte wijn
  • 800 gram geraspte belegen kaas
  • eetlepels maizena
  • 2 eetlepels Mexicaanse kruiden of tacokruiden
  • 3 eetlepels koriander (of 2 theelepels gedroogde)

Bereiden

De uien, de paprika's en de tomaten in kleine stukjes snijden. De knoflook uitpersen. Verwarm de olie in een ruime steelpan of fonduepan en fruit hierin de ui, paprika, tomaat en geperste knoflook. Giet de wijn erbij en breng alles aan de kook. Voeg de kaas in gedeelten toe en laat al roerend smelten. Roer maizena aan met water en voeg dit al roerend bij de fondue. Roer goed tot er een gebonden saus ontstaat. Roer de Mexicaanse kruiden en de koriander erdoor. Serveer de saus op een rechaud. Af en toe goed roeren ! Serveer met: - Tortillachips - Cherrytomaten - Stukjes stokbrood - Mini maiskolfjes (Uit: Boodschappen 2004)

Bronvermelding