AARDAPPELS: * Kerrie aardappel gratin

Hartige Taarten, Bijgerecht, 6 personen, Indiaas.
Wachten: 90 minuten, Bereiding: 40 minuten,

Laatst aangepast: 13-05-2012 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 3 Uien! Dunne ringen
  • 2 El Olijfolie + extra om te besprenkelen
  • 2 el Boter + extra voor het invetten
  • 2 el Kerriepoeder
  • 500 Ml Kippenbouillon
  • 1 tl geelwortelpoeder kurkuma
  • 1/4 tl Chilipoeder
  • 1 kg Aardappels, geschild in dunne plakken

Bereiden

Bak de ui met de olijfolie, boter en wat zeezout in een koekenpan op matig vuur onder af en toe omscheppen 20 min tot de ui zacht is. Voeg de kerriepoeder toe en bak nog 5 min. Verwarm de oven 180 graden C. Breng intussen in een steelpan de bouillon op hoog vuur aan de kook. Voeg het geelwortelpoeder en chilipeper toe en roer om de specerijen op te lossen. Draai het vuur uit. Verdeel in een ingevette gratinschaal van 1 1/2 l inhoud een laag van eenderde van de aardappel over de bodem en bestrooi met 1/3 van de ui. Herhaal de lagen aardappel en ui tot alles is gebruikt, eindig met een laag ui. Schenk de bouillon erover. Besprenkel met een beetje olie, dek de schaal af met een deksel of aluminiumfolie en bak 1 uur in de oven. Verwijder het deksel of de folie, verhoog de oventemperatuur naar 200 graden C en bak nog 30 min. Lekker met gegrilde kip.

Materialen

Mandoline voor de aardappelplakjes

Bronvermelding