Menu
Gehakt : Indische gehaktballen
Ingrediënten
- 1 kg rundergehakt
- 3 eieren
- 5-6 el paneermeel
- 1 el sambal
- 1 el ketjap
- zout
- 1 el gehakte vere selderij
- 1 tl djinten
- 1 tl ketoembar
- boter om te bakken
Bereiden
Verhit de oven voor op 150 graden.
Maak het gehakt aan met de eieren, het paneermeel, de sambal, ketjap, zout, selderij, djinten en ketoembar.
Draai 8 ballen van het gehaktmengsel en braad ze in wat boter rondom aan. Voeg eventueel een klein klontje boter aan de pan toe en zet de pan in de oven.
Bak de gehaktballen ca. 25 minuten. Keer ze tussentijds en voeg eventueel een scheutje water aan de pan toe.
Lekker met een stamppotje, rijst of aardappelen met groente.
Lekker met een pindasaus of zoete chilisaus.
- Of draai er kleinere gehaktballetjes van, zet ze dan ca. 15 minuten in de oven.
Materialen
Ovenvaste braadpan