Mousse van garnalen, eieren en avocado

Anders, Voorgerecht, 6 personen, Anders.

Laatst aangepast: 24-01-2005 | 6 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 citroen, sap en schil
  • 4 el goede (zelfgemaakte) mayonaise
  • 4 el verse dille, gehakt
  • 1 tl worcestersaus
  • 4 eieren, gekookt, gepeld en gehakt
  • 175 gr kleine garnalen, gekookt en gehakt
  • 1 grote, rijpe avocado, in blokjes
  • 2,5 dl slagroom, licht geklopt
  • 2 eiwitten
  • takjes dille als garnering
  • 11 gr gelatine
  • olijfolie voor het invetten

Bereiden

Vet zes kleine ovenschaaltjes in en wikkel er een kraag van vetvrij papier strak omheen, die je met plakband vastplakt. Het papier moet ruim boven de rand uitsteken, zodat de mousse hoog kan rijzen en de kraag de mousse in vorm houdt. Zet een schaaltje met de gelantine, het citroensap en 1 el heet water op een pan heet water. Roer tot het mengsel helder wordt, laat alles iets afkoelen en roer er dan de citroenschil, de mayonaise, de dille en de worcestersaus door. Meng de gehakte eieren, de garnalen en de avocadoblokjes in een kom. Spatel het gelantinemengsel en de slagroom erdoor. Klop de eiwitten niet te stijf en spatel ze door het mengsel. Breng het op smaak met zout en peper. Schep het mengsel in de vormpjes en laat 4 uur afkoelen. Haal voor het serveren het papier van de schaaltjes. Garneer de mousse met dille en geef er warm brood of toast bij. Of:Vervang de garnalen door gerookte forel of gekookte krab.

Bronvermelding