Vis: Kabeljauwfilet in tomatensaus

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 21-10-2007 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 gram kabeljauwfilet
  • 1 ui
  • 1 eetl boter
  • 1/2 blik gepelde tomaten
  • zout en peper
  • 1 theel basilicum
  • 4 eetl witte wijn
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 takjes peterselie
  • 2 eetl citroensap
  • 1 zakje instant aardappelpuree
  • 1 ei
  • 1/2 eetl maizena
  • 4 eetl parmezaanse kaas

Bereiden

Voorbereiden Ui pellen en snipperen. In pan boter verhitten. Ui in 3 min. glazig fruiten. Toevoegen: tomaten met vocht, zout, peper en basilicum en 5 min stoven. Boven andere pan door zeef wrijven. Wijn erdoor roeren. Wijde ovenschotel invetten. Bereiden In wijde pan 2 dl. water met laurierblaadjes en 1 takje peterselie 5 min. zachtjes koken. Vis onder koud stromend water afspoelen. Met keukenpapier droogdeppen. Inwrijven met zout en peper. Besprenkelen met citroensap. Vis in bouillon leggen en in 10 min. gaar pocheren (tegen de kook aanhouden). Grill voorverwarmen op hoogste stand. In pan aardappelpuree maken volgens gebruiksaanwijzing. Ei erdoor roeren. Overdoen in spuitzak. Langs rand van ovenschotel grote toeven aardappelpuree spuiten. In kommetje maizena met 1 eetl. koud water tot glad papje roeren. Tomatensaus aan de kook brengen. Al roerende maizenapapje toevoegen. Blijven roeren tot licht gebonden saus. Met schuimspaan vis uit pan nemen en in ovenschotel leggen. Tomatensaus erover schenken. Ovenschotel vlak onder grill plaatsen. Pureetorentjes in 2 min. lichtbruin grilleren. Kaas erover strooien. 1 takje peterselie erboven fijnknippen.

Bronvermelding