Menu
Garnalencroquetten
Ingrediënten
- 2 dl room culinair
- 300 gr hollandse garnalen
- 100 gr boter
- 100 gr bloem
- 1/4 ui, ragfijn gesnipperd
- 1 pot visfond 300 ml
- 2 blaadjes gelatine
- zout, peper, maggie, kerrie, nootmuskaat, aromat
- peterselie
Bereiden
Week de gelatineblaadjes.
Smelt in een pan de boter, voeg langzaam de bloem toe en blijf roeren, voeg beetje bij beetje de visfond toe en blijf roeren totdat er een gladde massa ontstaat, voeg de room toe
Zet het gas of electra onder de pan uit.
Voeg de peterselie, het gesnipperde uitje en de kruiden naar smaak toe en de uitgeknepen blaadjes gelatine en op het laatst de garnalen.
Laat de ragout afkoelen en opstijven.
Vorm de croquetten en rol ze door paneermeel, losgeklopt ei en daarna weer door de paneermeel.