Menu
1 'Appel-kruimel-plaattaart met custard en vleugje sinaasappel' Een taart die erg in de smaak valt, voor 20 personen
Ingrediënten
- Verjaardag taart voor 20 personen.
Bereiden
Ingrediënten voor 20 personen
500 g bloem
275 g suiker
390 g zachte boter
1 kg goudrenetten
3 eetlepels citroensap
3 eieren
40 gram custard of vanillepudding poeder
2 theelepel bakpoeder
100 ml sinaasappelsap
4 eetlepels poedersuiker om te bestrooien
Hulpmiddelen
Rechthoekige bakplaat 30 x 40 cm
bakpapier
mixer
Voorbereiding
1. Voor de kruimels :
250 gram bloem,
100 gram suiker en 190 gram boter door elkaar mixen. Met de handen er een kruimelig deeg van maken en koud wegzetten.
2. Appels schillen, klokhuizen verwijderen, in schijfjes snijden en met citroensap besprenkelen.
3. 200 gram boter en 175 gram suiker met de mixer tot crème roeren. Eieren na elkaar door de crème roeren. 250 gram bloem, custardpoeder of puddingpoeder met het bakpoeder door elkaar roeren en afwisselend met het sinaasappelsap door het deeg mixen.
Bereidingswijze
Oven voorverwarmen op 175 graden (boven- en onderwarmte).
Bakplaat bekleden met bakpapier.
Deeg over de bakplaat uitstrijken. Appelschijfjes over het deeg verdelen.
Kruimels erover strooien.
Op de 2e richel van onder in de oven plm. 35 - 40 minuten bakken tot de taart goudbruin ziet.
Serveertips
Taart afkoelen en in stukken snijden.
Bestrooien met poedersuiker.
Materialen
Heerlijke appel-plaattaart met bovenop lekkere knapperige kruimels. Door het gebruik van de custard in het deeg en wat sinaasappelsap krijgt de appeltaart een bijzondere smaak