Menu
5 Maaltijdsalade's
Ingrediënten
- makreel
Bereiden
Koolsalade met gerookte kip
400 gram witte kool
1 bosje bieslook
1 hand rozijnen
4 eetlepels yofresh
225 gram gerookte kip
sap van een halve citroen
halve eetlepel mosterd
Snij de kool heel fijn, meng het in een kom met de rozijntjes en de bieslook, snij de kip in niet te grote stukjes en doe deze erbij.
Roer in een kommetje een dressing van yofresh, citroensap,mosterd en breng dit op smaak met peper en zout, meng de dressing door de salade.
Ik doe dit een paar uur van te voren want dan kan het lekker doortrekken,wat smaak aangaat.
-----
gerookte makreel kerrie salade
1 gerookte makreel
1 el kerriepoeder
6 el mayonaise
2 el yoghurt
1 klein blikje ananas
150 g diepvrieserwtjes
1 rode paprika
4 el zoetzure zilveruitjes (fijn gesneden)
Ga als volgt te werk
Maak de makreel schoon en verdeel hem in stukjes.
Meng het kerriepoeder door de mayonaise en yoghurt.
Laat de ananas uitlekken en snijd hem in kleine stukjes.
Kook de erwtjes in weinig water met zout in ca. 5 minuten gaar en laat ze uitlekken. Snijd de paprika in blokjes en meng de erwtjes, paprika, zilveruitjes, ananas en de makreel door elkaar. Roer het mayonaise/kerrie/yoghurtmengsel erdoorheen.
Breng de salade op smaak met zout en (cayenne)peper en serveer met brood.
--
aardappelsalade
800 gr vastkokende aardappelen - 4 el extra vierge olijfolie - 2 el azijn - 4 el mayonaise - 2 tl mosterd - 2 teentjes knoflook - 2 bosuitjes - 16 sprieten bieslook - 4 augurken - zout en peper
Schil de aardappelen en snijd ze in plakken. Kook ze net gaar en laat ze afkoelen tot lauw/warm. Snijd de augurk in blokjes en de bosui in ringetjes. Meng in een kom de olie, azijn, mayonaise, mosterd, uitgeperste knoflook en fijn geknipte bieslook. Roer hier een sausje van en maak het op smaak met zout en peper. Roer de aarappelen en augurk voorzichtig door de saus en laat het koud worden.
---
Bonte aardappelsalade
Ingrediënten:
1 kilogram gekookte aardappelen, 3 hardgekookte eieren in partjes, 500 gram tomaten, 3 zure augurken, 1 bekertje yoghurt, ¼ liter zure room, 1 theelepel mosterd, wijnazijn, zout, peper.
Bereidingswijze:
Schep de in plakjes gesneden aardappelen, de eieren, de augurken en de van de schil en pitjes ontdane en in partjes gesneden tomaten voorzichtig door elkaar en voeg de yoghurt, zure room en mosterd toe. Breng de salade op smaak met azijn, zout en peper en laat alles een half uurtje intrekken. Voeg eventueel nog wat augurken-azijn toe als de salade wat droog mocht zijn.
--
macaroni salade met zalm
250 gr spiraal macaroi
zout
1 bl zalm ca 440 gr
2 rode paprika
1 gele paprika
200 gr belegen edammer kaas
1/8 lt zure room
2 eetl mayonaise
1 theel kerriepoeder
peper
3 eetl fijngehakte bladselderij
kook de macaroni in ruim kokend water met zout beetgaar
giet de macaroni af in een vergiet en laat de
pasta onder koud afkoelen laat de pasta goed uitlekken
laat de zalm uitlekken en vang het vocht op verwijder de velletjes en de graad
verdeel de vis in stukjes
halveer de paprika verwijder de zaadlijsten
snij de paprika in kl reepjes
snij de kaas in stukjes
meng al deze ingerdienten in een schaal door elkaar
maak een sausje van de zure room de mayonaise 3 eetl zalmvocht kerriepoeder zout peper
schep het sausje door de salade en laat het
30 min in de koelkast intrekken
strooi de selderij over de salade