1 'Zomerse Aardappelsalade met Spekjes Gewoon Super lekker bij alle soorten vlees van de barbecue

Salades, Bijgerecht, 8 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 29-11-2017 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • zie onder

Bereiden

Ingrediënten voor 8 personen 1 kg vastkokende aardappelen 250 gr mager rookspek, in blokjes 4 augurken 1 appel (bijv. Granny Smith) 2 eetlepel nat van de augurken 1 kleine ui 4 eetlepel mayonaise 4 eetlepel magere yoghurt zout en versgemalen peper Bereidingswijze Kook de geschilde aardappelen gaar, giet ze af, laat ze uitlekken en afkoelen. Bak de spekblokjes in een pan op de zijbrander van de gasbarbecue tot ze knapperig zijn, schep ze met een schuimspaan uit de pan en laat ze op keukenpapier uitlekken. Snijd de augurken in blokjes. Snijd de appel in blokjes en schep er het augurkennat over om verkleuren te voorkomen. Snipper de ui. Roer de mayonaise, de yoghurt en wat zout en peper door elkaar. Snijd de aardappelen in blokjes en doe ze in een kom. Schep de spekjes, de blokjes augurk, de blokjes appel met het nat, de ui en het mayonaisemengsel door de aardappelblokjes. Laat de salade afgedekt op een koele plaats (als de salade de dag tevoren wordt gemaakt in de koelkast rusten. Schep nogmaals goed om en proef of er nog zout en/of peper bij moet. Serveertips Als bijgerecht is dit aardappelgerecht heerlijk bij alle soorten vlees van de barbecue, vooral bij rood of rosé geroosterd rundvlees. Serveer de salade niet direct uit de koelkast, omdat dan veel van de smaak verloren gaat, maar laat tijdig op kamertemperatuur komen.

Bronvermelding