Menu
1 'BBQ' Speklapjes op de BBQ. 2 Lekkere marinades
Ingrediënten
- zie onder
Bereiden
Speklapjes op de bbq! Eenvoudig makkelijk recept.
4 speklapjes
paprikapoeder
peper en zout
kerriepoeder
knoflookpoeder
ketjap
Vermeng een halve theelepel paprikapoeder, een halve theelepel knoflookpoeder en een halve theelepel kerriepoeder in een bord. Voeg daarna de ketjap toe en maak een papje van de kruiden. Voeg naar smaak peper en zout toe.
Wentel vervolgens de speklapjes door de marinade. Laat de speklapjes vervolgens minimaal een uur in de koelkast staan, zodat de smaak goed in het vlees kan trekken.
Rooster de speklapjes uiteindelijk op een hete barbecue in ongeveer 10 minuten gaar. Eventueel kan aluminiumfolie gebruikt worden om te voorkomen dat het vet wat uit de speklapjes loopt vlam vat!
-------------------------------------------------------------------
BBQ speklapjes in pittig-zoete marinade.
Ingredienten voor dit barbecue vlees recept
4 speklapjes
1 grote ui
2 tenen knoflook
2 el olie
zout
1 el tabasco
1 el worcestersaus
3 el honing
1 el azijn
1 blikje tomatenpuree
Maak de ui en de knoflook schoon en snipper ze fijn. Verhit de olijfolie in een wok en fruit de knoflook en de gesnipperde ui op een laag vuur. Voeg nu de inhoud van het blikje tomatenpuree toe en bak deze ongeveer 2 minuten mee.
Meng in een maatbeker 50 ml water met de honing en de azijn. Voeg dit mengsel toe aan het mengsel van de tomaat, de ui en de knoflook. Breng deze marinade nu op smaak met de tabasco, een snufje zout en de worcestersaus.
Laat vervolgens de marinade goed afkoelen. Zodra deze koud is de speklappen minstens een half uur in de marinade laten liggen, zodat de marinade goed in kan trekken.
Uiteindelijk de bereiding op de barbecue: rooster de speklapjes in ongeveer 10 minuten gaar op een hete barbecue. Eventueel de speklapjes roosteren op een stuk aluminiumfolie, zodat de barbecue geen vlam vat door weglekkend vet uit de speklapjes.
Materialen
Speklapjes op de barbecue, oer-Hollands en natuurlijk erg lekker! Nadeel is dat de kooltjes vaak vlam vatten doordat het vet uit de speklapjes over de kolen heen lekt. Door de speklapjes op een stukje aluminiumfolie te roosteren wordt dit eenvoudig voorkomen!