Rabarbertaart

Gebak, Nagerecht, 8 personen, Hollands.
Wachten: 45 minuten,

Laatst aangepast: 08-05-2021 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 5 blaadjes bladerdeeg
  • 1 eetl. boter
  • 750 g rabarber
  • 3 Stuks eieren
  • 3 eetl bloem
  • 1 eetl boter
  • 150 g suiker
  • 1 X sap van 1 sinaasappel
  • 1 Mesp mespuntje nootmuskaat

Bereiden

* Oven voorverwarmen op 200 graden. * Taartvorm insmeren met boter. * Vorm bekleden met uitgerolde bladerdeeg * Gaatjes in bodem prikken zodat het deeg niet omhoog komt * Rabarber schoonmaken en in stukjes van ong. 2 cm snijden. In taartvorm leggen. * Klop de eieren los met de bloem, boter, suiker, sinaasappelsap en de nootmuskaat. * Schenk het eimengsel over de rabarber. * Zet de taart 40-50 min in de oven tot de rabarber gaar is en de taart goudbruin van kleur.

Materialen

springvorm van 20 of 24 cm. doorsnede

Bronvermelding