Keema Mutter

Rijst, Hoofdgerecht, 6 personen, Indiaas.
Voorbereiding: 30 minuten, Bereiding: 120 minuten,

Laatst aangepast: 09-06-2012 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 el zonnebloemolie
  • 1 grote ui, fijngehakt
  • 3 teentjes knoflook, geperst
  • 1 tl verse gember geraspt
  • 3-4 groene spaanse peper
  • 1 tl komijnzaad gemalen
  • 3 el scherpe currypasta
  • 750 gram rundergehakt
  • 400 gram tomatenstukjes uit blik
  • 1 tl suiker
  • 4 el tomatenpuree
  • 4 el kokosroom
  • 250 gram doperwten
  • peper en zout

Bereiden

1. Verhit de olie in een grote braadpan met dikke bodem. Voeg de ui toe en bak hem 15-20 minuten op laag vuur, tot hij zachter is en net licht goudbruin wordt. Voeg de knoflook, gemberwortel, Spaanse pepers, het komijnzaad en de currypasta toe en roerbak 1-2 minuten op hoog vuur 2. Voeg het gehakt toe en roerbak 3-4 minuten. Roer de stukjes tomaat, suiker en tomatenpuree erdoor. Breng het geheel aan de kook, voeg flink wat peper en zout toe, leg het deksel op de pan en zet het vuur laag. Laat het geheel 1-1,5 uur sudderen, tot het gehakt zacht is. 3. Voeg 10 minuten voor het einde van de bereidingstijd de kokosroom en de doperwten toe.

Bronvermelding