Brownietaart met melk- en witte chocolade

Gebak, Nagerecht, 12 personen, Hollands.
Voorbereiding: 30 minuten, Bereiding: 40 minuten,

Laatst aangepast: 05-02-2013 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 65 gram witte chocolade
  • 125 gram monchou
  • 180 gram melkchocolade
  • 125 gram boter
  • 200 gram donkere basterdsuiker
  • 1of2 eetlepels honing
  • 2 eieren
  • 100 gram zelfrijzend bakmeel
  • 70 gram melkchocolade voor over de taart als hij klaar is
  • witte chocolade om krullen van te maken

Bereiden

Bereidingswijze: Begin met het voorverwarmen van de oven op 180 graden. Hak de witte chocolade in kleine stukjes en roer die door de MonChou. Breek daarna de melkchocolade in blokjes en verwarm deze met de boter in een pannetje op heel laag vuur. Als de chocola met de boter bijna gesmolten is nem je de pan van het vuur en laat je het mengsel verder smelten. Roer de suiker en de honing door het mengsel en voeg daarna 1 voor 1 de eieren toe. Spatel daarna ook het zelfrijzend bakmeel er door heen. Schep met een lepel de helft van het chocolademengsel over de bodem van de springvorm. Daarna verdeel je het MonChou mengsel over het chocolademengsel. En als laatste dek je alles weer af met het chocolademengsel. Bak daarna de taart ongeveer 40 minuten in de oven. Als de taart klaar is laat je deze afkoelen totdat hij lauwwarm is. Ondertussen smelt je de overige chocolade in een klein pannetje op een laag vuur. Doe dit op dezelfde manier als hiervoor is omschreven. Als de chocolade is gesmolten smeer je met een kwast de gesmolten chocola over de taart. Daarna kan je eventueel met een dunschiller nog kleine krullen maken voor over de taart om hem helemaal af te maken.

Bronvermelding