Hazelnoot Chocolade Schuimtaart

Gebak, Hapje, 12 personen, Hollands.
Voorbereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 20-04-2013 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 50 gram pure choco
  • 6 stuks eieren gesplitst
  • 300 gram suiker
  • 1 el maizena
  • 125 gram hazelnoten gemalen
  • cacaopoeder
  • 250 gram pure chocolade
  • 2 dl slagroom
  • 50 gram hazelnoot heel

Bereiden

Klop de eiwitten stijf. Klop de suiker er beetje bij beetje door tot het mengesel dik en glanzend is Schep de maizena en gemalen hazelnoten er goed door en doe het mengsel in een grote spuitmond van 1 cm, neem 3 vellen bakpapier, en ga met de spuitzak rond om spiralen te vormen. (Of de makkelijkere versie: gooi het mengsel op de bakplaat, maak het gelijk en zoek een bakplaat die precies even groot is, doe daar hetzelfde mee.) Bak ze 1 uur in een voorverwarmde oven op 150 graden celsius tot ze licht goudbruin en droog zijn. Haal ze uit de voen en laat ze afkoelen (op een rooster). Maak de vulling: Verwarm de slagroom met de pure chocolade au bain marie tot de choco is gesmolten en het een goed mengsel is. Laat afkoelen en 1 uur opstijven in de koelkast. Maak dan de chocohazelnoten. Doop de hele hazelnoten in de gesmolten 50 gram chocolade, laat ze even drogen. Nu maken we de taart tot geheel: Pak de gekoelde slagroomchocola en klop hem een beetje luchtig, en plak hiermee de meringuelagen aan elkaar. Garneer dan de taart met chocohazelnoten en cacaopoeder. Voila

Materialen

2 x Bakplaat (30x30 in onze oven) Oven Mixer

Bronvermelding