Gemengde salade met gegratineerde geitenkaas

Salades, Bijgerecht, 4 personen, Mediterraan.
Voorbereiding: 5 minuten, Wachten: 10 minuten, Bereiding: 10 minuten,

Laatst aangepast: 20-11-2004 | 19 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 tl (dragon) mosterd
  • 2 el azijn
  • 1/2 tl suiker
  • 1/2 tl zout
  • 1/2 tl peper
  • 5 el olie
  • 1 el vloeibare honing
  • 200 gr gemengde sla (kant en klaar, zakje)
  • 1 bakje tuinkers
  • 4 plakjes geitenkaas (zacht, zonder korst, plm 1 cm dik)
  • 4 halve perzikken

Bereiden

Voorbereiding: =========== * Perzikken in dunne partjes snijden. * In kommetje de mosterd, azijn, suiker, zout, en peper door elkaar kloppen * Al kloppend de olie toevoegen en blijven kloppen tot sausje gebonden is. * In ander kommetje de honing doen en 1 el van het sausje toevoegen en doorroeren * Grill voorverwarmen op hoogste stand Bereiding: ======== * Sausje zonder honing nogmaals doorkloppen. * In slakom de gemengde sla en het sausje door elkaar scheppen. * Sla over 4 bordjes verdelen. * Perzik erop leggen * Tuinkers erboven knippen * Plakjes kaas op ovenvast bord direct onder grill ca. 1 minuut grillen totdat de kaas iets gekleurd maar nog niet gesmolten is. * Met pannekoekmes de plakjes kaas van het bord nemen en middenop de sla leggen * Suasje met honing nogmaals doorkloppen en over de kaas sprenkelen * Direct serveren!

Materialen

Kommetjes, pannekoekmes, grill, slakom, 4 bordjes, keukenschaar, kleine garder, mes, ovenvast bord

Bronvermelding