Tonijn uit blik : Maaltijdsalade met tonijn

Salades, Hoofdgerecht, 2 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 17-06-2012 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 blikje tonijn naturel, uitlekgewicht ca. 240 g, uitgelekt
  • 3 el mayonaise
  • 1 el tomatenketchup
  • enkele druppels Tabasco
  • 1 klein teentje knoflook, geperst
  • 2 tl fijngesneden bieslook
  • 1 komkommer, geschild
  • 3 trostomaten, ontveld, vruchtvlees in blokjes
  • witte peper uit de molen
  • 2 tl fijngehakte peterselie
  • paar blaadjes sla
  • 12 gevulde olijven, in plakjes
  • 2 eieren, hard gekookt, in partjes

Bereiden

Verdeel de tonijn in stukjes. Roer een sausje van mayonaise, ketchup, Tabasco, knoflook en bieslook. Schep de tonijn erdoor. Zet tot gebruik afgedekt in de koelkast. Snijd de komkommer in de lengte door, verwijder de zaadjes en snijd de komkommer in smalle boogjes. Bestrooi met wat zout en laat op een zeef uitlekken. Schep er na 10 minuten de tomatenblokjes en peterselie door. Voeg eventueel wat peper toe. Leg wat sla op 2 borden, schep de tonijnsalade in het midden erop en omring de salade met komkommer en tomatenmengsel. Strooi de olijvenplakjes over de tonijnsalade. Schik de partjes ei rondom. Tip : "geef er licht geroosterd witbrood bij en zet schaaltje met boter(balletjes) op tafel".

Bronvermelding