'Feestelijke zalmpakjes' Deze hapjes ogen mooi omdat ze 'ingepakt' zijn

Anders, Hapje, 20 personen, Hollands.
Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 02-01-2015 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • 10 sneetjes ontkorst, wit casinobrood
  • flink wat sprietjes verse bieslook
  • mierikswortelroomkaas
  • 8 plakjes gerookte zalm
  • eetbare bloemetjes of een takje dille of munt

Bereiden

Besmeer voor 20 zalmpakjes 5 sneetjes casinobrood dik met mierikswortelroomkaas. Strooi er fijngeknipte, verse bieslook over. Dek af met nog een 5 sneetjes wit casinobrood en snijd elke sandwich in 4 blokjes. Snijd de plakjes gerookte zalm in stukjes (repen) die groot genoeg zijn om de pakjes in te pakken (rollen). Aan twee zijden blijft het brood zichtbaar. Verpak de broodblokjes in de zalm en strik de "pakje" dicht met sprietjes bieslook. Steek onder de strikjes eetbare bloemetjes of een klein takje dille of munt.

Bronvermelding