Chinese tomaten-kippen soep

Soepen, Voorgerecht, 2 personen, Oosters.
Voorbereiding: 3 minuten, Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 20-11-2004 | 9 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 pot kippebouillon
  • 1 ltr water
  • 2 gr. bl. tomatenpuree
  • 1 blokje kippebouillon
  • 2 uien (fijngesneden)
  • 2 à 3 tl sambal
  • 5 à 6 el suiker
  • 2 el ketjap
  • 1 scheutje azijn

Bereiden

* Pot kippebouillon, water, tomatenpuree, bouillonblokje en uien in pan doen en aan de kook brengen. * Het geheel op een laag vuur 15 minuten door laten koken * Sambal, suiker, ketjap en azijn toevoegen * Alles goed doorroeren en nog 5 minuten op laag vuur door laten koken.

Materialen

Pan, houten lepel

Bronvermelding