Kipstoofschotel in de romeinse pot

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Anders.
Voorbereiding: 15 minuten, Wachten: 120 minuten,

Laatst aangepast: 17-07-2012 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 wortelen in stukken
  • 2 koolrabie geschild in stukken
  • 2 uien in stukken
  • 2 stengels bleekselderij in stukken
  • 1/4 krop spitskool in repen
  • 1 spaanse peper in reepjes
  • 1 tl. provensaalse kruiden
  • 1 blik tomatenstukjes
  • 1 glas witte wijn
  • 8 kipdrumstiks
  • peper en zout

Bereiden

meng de gesneden groenten met de kruiden in de pot, giet er de tomatenblokjes en de wijn erover. schik de drumsticks eroverheen. Zet de pot in de koude oven en stel in op 220 graden C. haal na 120 min de pot uit de oven, haal de drumsticks eruit en laat ze 10 min. afkoelen. ontbeen ze en roer de inhoud van de pot met de kipstukjes om. Op smaak maken met versgemalen peper en evt. zout toevoegen. serveren met wat stevig boeren brood. als je knollen, koolraap of zoete aardappen gebruikt . hoeft er geen rijst of aardappelen doorheen. je kan het beste seizoensgroenten gebruiken. En naar eigen smaak combineren. het is altijd super lekker!

Materialen

Römertopf

Bronvermelding