Menu
Maïs : Boterig gebakken maïs uit de oven met knoflook en peterselie
Ingrediënten
- 100 g zachte gezouten boter
- 1 tn knoflook, geperst
- 1 el gehakte peterselie
- 4 maïskolven, schoongemaakt
Bereiden
Verwarm oven voor op 200 graden.
Prak de knoflook en peterselie door de boter en breng op smaak met zout en peper.
Knip 4 stukken aluminiumfolie en leg op elk een maïskolf. Verdeel de kruidenboter over de kolven en sluit de aluminiumfolie tot pakketjes.
Zet 30-35 minuten in de oven (of zelfde tijd op de bbq).
- Lekker met Ciabatta met gerookte paprika kip. Hoofdgerecht, mediterraan, brood.
Variatie: meng voor 4 maïskolven 50 g zachte gezouten boter met een 1/2 theelepel gerookt paprikapoeder, 1/2 gesnipperde rode chilipeper zonder zaadjes, 1 geperste teen knoflook en 2 eetlepels gehakte koriander. Volg recept als boven. (GF sept. 2012)
Materialen
Aluminiumfolie