Maïs : Boterig gebakken maïs uit de oven met knoflook en peterselie

Anders, Bijgerecht, 4 personen, Wereldkeuken.
Voorbereiding: 5 minuten, Bereiding: 35 minuten,

Laatst aangepast: 09-09-2023 | 7 keer bewaard

Ingrediënten

  • 100 g zachte gezouten boter
  • 1 tn knoflook, geperst
  • 1 el gehakte peterselie
  • 4 maïskolven, schoongemaakt

Bereiden

Verwarm oven voor op 200 graden. Prak de knoflook en peterselie door de boter en breng op smaak met zout en peper. Knip 4 stukken aluminiumfolie en leg op elk een maïskolf. Verdeel de kruidenboter over de kolven en sluit de aluminiumfolie tot pakketjes. Zet 30-35 minuten in de oven (of zelfde tijd op de bbq). - Lekker met Ciabatta met gerookte paprika kip. Hoofdgerecht, mediterraan, brood. Variatie: meng voor 4 maïskolven 50 g zachte gezouten boter met een 1/2 theelepel gerookt paprikapoeder, 1/2 gesnipperde rode chilipeper zonder zaadjes, 1 geperste teen knoflook en 2 eetlepels gehakte koriander. Volg recept als boven. (GF sept. 2012)

Materialen

Aluminiumfolie

Bronvermelding